Ida-Virumaa roheplaani ring-, bio- ja sinimajanduse ettepanekud on kaante vahel

Ida-Viru roheplaani (plaan G) ring-, bio- ja sinimajanduse ettepanekute koosloomeprotsess ja selle tulemusena sündinud ettepanekud on saanud kaante vahele. Siinne raport annab ülevaate Ida-Viru roheplaani (plaan G) ring-, bio- ja sinimajanduse ettepanekute koosloomeprotsessist ja selle tulemustest. Ettepanekud lähevad sisendiks Ida-Virumaa Omavalitsuste Liidule maakondliku arengustrateegia loomiseks.

Täpsemalt annab raport ülevaate sellest, kuidas ring-, bio- ja sinimajanduse ettepanekud koostati, millist sisendit on toimunud üritusel ja töötubades koosloomes loodud ning nende ettepanekute mõjude analüüsist.

TUTVU ETTEPANEKUTEGA

Tervele protsessile oli seatud kaks peamist eesmärki: 

  • selgitada koosloomes välja eesmärgid ja tegevused(sh meetmed) üleminekul rohelisele majandusele, keskendudes ring-, bio- ja sinimajandusele. 
  • analüüsida sündinud meetmete ettepanekuid, et hinnata nende tõhusust, teostatavust ja mõju. Pakkuda välja võimalik tegevuskava roheplaani ettepanekute elluviimiseks.

Kokkuvõttes aitab protsessi jooksul loodu koostada Ida-Virumaa roheplaani, mis on omakorda osa laiemast maakonna arengustrateegiast ning millest võiks ainest saada ka õiglast üleminekut juhtiv territoriaalse ülemineku kava.

Lisaks neile ettepanekutele on juba valminud taastuvenergia ja energiatõhususe ettepanekud, millega on soovi korral võimalik tutvuda siin või kliimadialoog.ee/roheplaan.

Ring-, bio- ja sinimajanduse ettepanekud koostati projekti “Koosloomeprotsess Ida-Virumaa roheplaani (plaan G) ring-, bio- ja sinimajanduse osa koostamiseks” raames Cleantech Estonia ning Eestimaa Looduse Fondi tellimusel. Elluviijad: Martin A. Noorkõiv, Meri L. Külm, Kaisa Jõgeva, Mati Mõtte. Projekti juhtis DD sihtasutuse all tegutsev DD StratLab (DDS) ning hetkeolukorda ja ettepanekute mõjusid hindas TÜ Sotsiaalteaduslike rakendusuuringute keskus (RAKE). Rahastas maakondlike arengustrateegiate elluviimise toetusmeede ja Ida-Virumaa Omavalitsuste Liit.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: