VAATA JÄRELE: Mõttevahetus idavirumaalastele: mida saan mina teha rohelisema maakonna heaks?

19. aprillil 2022 toimus järjekordne e-mõttevahetus idavirumaalastele, kus heideti ühine pilk Ida-Virumaa roheplaani (nii taastuvenergeetika kui ka ringmajanduse osa) tegevustele ning otsiti neid kohti ja tegevusi, kus igaüks saaks käed külge panna, mõnd tegevust eest vedada või pakkuda koostööd näiteks vallale või naabrile.

Inspiratsiooniks kuulati Kood/Jõhvi kogukonnajuhi Kadi Läätse kogemust uuendusliku kooli loomisel Ida-Virumaal. Selle üle, mida tuleb teha, et maakonna roheplaan teoks saaks, millised peavad olema esimesed sammud ja millised on ootused erinevatele osapooltele, arutlesid Märt Helmja Energiaühistust, Marek Sammul TÜ Narva Kolledžist ja Kristi Klaas Riigikantseleist. Ivan Sergejev rahandusministeeriumist tutvustas võimalusi kohalike algatuste rahastamiseks. Ida-Virumaa kliimanoorte eestvedaja (PwP Liit MTÜ) Julia Politševa rääkis Ida-Virumaa noorte kliimakogu näitel, kuidas esialgu võimatuna ja abstraktsena näivast algatusest võivad saada alguse olulised muudatused. Õhtut aitas juhtida Siim Vahtrus.

Üritusel oli sünkroontõlge.

Üritust korraldasid Cleantech Estonia ja Eestimaa Looduse Fond. Roheplaani koostamist rahastasid Euroopa Kliimainitsiatiiv (EUKI), Maakondlike arengustrateegiate elluviimise toetusmeede, Ida-Virumaa Omavalitsuste Liit.

Taastuvenergeetika ja energiatõhususe ettepanekute terviktekstiga saab tutvuda SIIN (eesti keeles) ja SIIN (vene keeles).

Ring-, bio- ja sinimajanduse ettepanekutega saab tutvuda SIIN (eesti keeles). Venekeelne versioon on valmimisel!

Lisaks vaata: kliimadialoog.ee/roheplaan

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: